Veelgestelde vragen over Bouwtrend

Algemeen

Hoe komt Bouwtrend aan de marktinformatie?

De informatie die met Bouwtrend geanalyseerd kan worden is afkomstig uit de energieprestatieberekeningen (EPC-berekeningen) die zijn opgesteld met ENORM van DGMR Software en Uniec 2 van Earth Energie Advies. De data is volledig geanonimiseerd, bevat op geen enkele wijze persoonsgegevens en is nooit herleidbaar tot een project of gebruiker van ENORM of Uniec 2.

Hoe compleet is de marktinformatie van Bouwtrend?

Bouwtrend bevat gegevens uit de energieprestatieberekeningen die zijn opgesteld met ENORM en Uniec 2. Ruim 95 procent van alle energieprestatieberekeningen in Nederland worden met één van deze softwaresystemen gemaakt.

Hoe vaak wordt de database van Bouwtrend geactualiseerd?

De database van Bouwtrend wordt dagelijks geactualiseerd.

Komen alle EPC-berekeningen in Bouwtrend terecht?

Nee, we stellen strenge eisen aan de projecten die wel en niet worden toegelaten tot Bouwtrend.
Om de data in Bouwtrend een goede afspiegeling te laten zijn van de markt, worden bijvoorbeeld alle berekeningen die gemaakt zijn met studentenlicenties buiten beschouwing gelaten. Ook worden alle voorbeeldberekeningen die standaard met licenties meegeleverd worden, buiten beschouwing gelaten. De EPC-berekeningen in Bouwtrend zijn dus alleen de berekeningen die gemaakt zijn voor commerciële doeleinden. Deze berekeningen zijn onderverdeeld in studieberekeningen en berekeningen met de status “omgevingsvergunning”. Op deze manier kan geanalyseerd worden welke producten in de ontwerpfase overwogen worden en welke producten uiteindelijk zijn opgenomen in de definitieve berekening voor de vergunningsaanvraag.

Getting
Started

Hoe kan ik toegang krijgen tot Bouwtrend?

Om gebruik te maken van Bouwtrend dient u een abonnement af te sluiten. De verschillende abonnementen en tarieven zijn weergegeven op onze pagina prijsinformatie.

Is er een handleiding voor Bouwtrend?

Ja, u kunt deze hier downloaden.