In Bouwtrend versie 1.01 zijn de volgende nieuwe features beschikbaar gekomen:

  • In de menubalk is een Help-button toegevoegd. Hiermee heeft de gebruiker toegang tot de handleiding. Indien specifieke hulp nodig is kan vanuit het help-menu direct gemaild worden of het nummer van de helpdesk getoond worden.
  • Om de gebruiker te helpen bij het interpreteren van de data zijn bij de te kiezen kenmerken en filters verklarende teksten opgenomen. Deze teksten worden zichtbaar door met de muis boven het betreffende kenmerk te zweven.
  • Om de data in Bouwtrend nog beter te beveiligen is de inlogprocedure uitgebreid met een extra identificatie. De identificatiecode wordt verstuurd naar het mobiele nummer van de gebruiker. Dit mobiele nummer wordt eenmalig opgegeven en is gekoppeld aan de inlognaam.

Daarnaast zijn de volgende problemen verholpen:

  • Bij filtering middels de keuzelijst (bijv. plaatsnaam) werden na selectie van een waarde in het filter de gekozen filters (bijv. plaatsnamen) niet in de keuzelijst weergegeven. Dit is opgelost.
  • De wijzigingen van de klassen van een verdeelkenmerk worden nu pas doorgevoerd bij het indrukken van de knop hiervoor.
  • De performance van het openen van het filter is verbeterd.
  • Het sorteren van de resultaat tabel werkt nu in Internet Explorer.